+36-30/691 92 93

 

Mi is az a lakástakarék?

 

Ha még nem tettük meg, kezdjünk minél hamarabb félretenni lakáscéljaink megvalósítására. Lakás célra a lakástakarék-pénztári megtakarítás a legmegfelelőbb. Ma már négy szolgáltató termékei közül tudjuk az ügyfeleink számára a legmegfelelőbbet kiválasztani. Annak megfelelően, hogy szeretne-e a megtakar��tás végén a lakástakarék által nyújtott kedvező lakáskölcsön lehetőségét kihasználni, a pénztáraknál két alternatíva közül is választhat. Vagy a magasabb hozamot biztosító konstrukciót választhatja (amely esetében szintén élhetünk egyébként a lakáskölcsönnel), vagy az előzőhöz képest ugyan valamivel alacsonyabb hozammal kecsegtető, de kedvezőbb lakáskölcsönt kínáló terméket.

12239650_785861968209437_2430410822113837201_n

Mikor kezdjen el megtakarítani?

Minél előbb, annál jobb! A legjobb hozamot a 4 éves megtakarítási idővel rendelkező, havi 20 000 forintos szerződésekkel érhetjük el. Azonban akár 10 éves módozatot is köthetünk, amellyel átlagosan több, mint 3,5 millió forintot halmozhatunk fel a lakástakarék által jóváírt betéti kamattal, és a 30%-os állami támogatással együtt. Ez már egy elegendő összeg a saját ingatlan megszerzéséhez. Természetesen a család pénztárcájához igaz��tva 20 ezer forintnál kevesebb, akár már pár ezer forint havi befizetéssel is ind��tható ilyen szerződés. Ha pedig nem egyedülállók vagyunk, akkor élettársunk azonos megtakarít��sával duplázható az elérhető ������������������������������������������������������������������������������������������������������������sszeg.

Felhaszn��lhatósága a lakáscélon belül igen széleskörű, így nem kell aggódnunk, hogy kárba vész  a megtakarított pénzünk. Ugyanis fordíthatjuk közeli hozzátartozó ingatlanára is, amelynek során a felújításhoz elhasznált ecsettől kezdve, a szúnyoghálón át, a szalag függönyig sok minden elszámolható. Akár lakberendezési tárgyakra, bútorokra és háztartási gépekre is fordítható a megtakarítás. Már meglévő lakáshitel visszafizetésére szintén fordítható az összegyűjtött és állami támogatással, betéti kamattal kiegészített pénzünk.

Ha úgy érzed, elszántad magad, hogy tegyél a j��vőd, vagy gyermeked jövője érdekében és lakástakarék szerződést szeretnél, segítünk!  Érdeklődj elérhetőségeinket, vagy t��rj be irodánkba!


.