Új mosógépet venne? Állami támogatással olcsóbban juthat hozzá! Ma megnyílt a pályázat!

Új mosógépet venne? Állami támogatással olcsóbban juthat hozzá! Ma megnyílt a pályázat!

„Otthon Melege Program” Háztartási nagygépek (mosógép) energia megtakarítást eredményező cseréje alprogram

 

Jelen pályázati forrásból támogatást magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes nagykorú magánszemélyek kaphatnak. A pályázat benyújtásával kapcsolatos kizáró okokat a Pályázati Útmutató tartalmazza, mely elválaszthatatlan részét képezi a Pályázati Felhívásnak.

res_3d5fe0ba99168aca7d3d87cd25dda67c

Pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthat be a Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy.

A www.magyarorszag.hu portálon kell létrehozni az ügyfélkaput, ha nem rendelkezel még ilyennel.

A Pályázókat pályázati díj nem terheli.

 

Támogatható tevékenységek köre Jelen felhívásra személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép cseréjére nyújtható be pályázat. Egy személy több pályázat benyújtására akkor sem jogosult, amennyiben több bejelentett lakcímmel rendelkezik. Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett alábbi háztartási nagygép cseréhez nyújtható támogatás:

– elöltöltős mosógép cseréje új, energiatakarékos elöl- vagy felültöltős automata mosógépre;

– felültöltős mosógép cseréje új, energiatakarékos elöl- vagy felültöltős automata mosógépre; – mosó-szárítógép csere új, energiatakarékos elöl- vagy felültöltős automata mosógépre;

 

Makón regisztrált kereskedő pl.: H-ELEKTROMÁNIA-EURONICS a szegedi utcán!

 

A pályázattal elnyerhető támogatás A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás. A „MGCS mosógép katalógusban” szereplő készülék beszerzése esetén a támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb:

A+ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 25.000 Ft/ háztartási nagygép;

  •  A++ kategóriájú háztartási nagygép beszerzése esetén 40.000 Ft/ háztartási nagygép
  •  A+++ kategóriájú nagygép beszerzése esetén 45.000 Ft/ háztartási nagygép.
  • A támogatást a miniszteri döntés után, a Támogatói Okirat kézhezvételét követően lehet igénybe venni a készülék megvásárlása alkalmával. A Támogatói Okirat hiányában, nem a pályázati kiírás feltételei szerint megvásárolt háztartási nagygép (mosógép) vásárlásához támogatás nem vehető igénybe. A gépvásárláshoz biztosítandó saját forrást a Pályázó a háztartási nagygép (mosógép) vásárlásakor, a Kereskedőnek egy összegben köteles kifizetni.

 

A Pályázókat a döntésről a döntés meghozatalát követő 15 napon belül tájékoztatja. A vissza nem térítendő támogatásban részesülő Pályázók részére a Támogató által megjelölt szervezet Támogatói Okiratot és a támogatás kereskedőre történő engedményezésére vonatkozó kétoldalúan aláírandó szerződést (2. sz. melléklet szerinti „Engedményezési és teljesítési szerződés MGCS (mosógép) alprogram”) küld a pályázati portálon keresztül, elektronikus formában.

 

A pályázati anyagok beszerzésének lehetőségei A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei a www.nfm.gov.hu elérhetőségen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium honlapján illetve a pályázati portálon

érhetőek el.

 

A pályázat benyújtásról, feldolgozásáról további részletes információt a Pályázati Felhívás elválaszthatatlan részét képező Pályázati Útmutató tartalmaz. Az elektronikus pályázati rendszerrel illetve a pályázatkezeléssel kapcsolatos kérdések, problémák esetén segítségnyújtás az

NFM Ügyfélszolgálatán érhető el.

Telefonszám: +36-1-795-6766; +36-1-795-3832

E-mail: [email protected]

Ügyfélszolgálati idő: Hétfő – Szerda: 12.00 – 16.00 Kedd – Csütörtök: 9.00 –